Vučić: Vlast u Beogradu ostaje ista

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS rekao je da neće biti promene vlasti u Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 26.08.2012.

14:29

Default images

On je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju.

Vučić je novinare posle sednice GO podsetio da je nakon majskih izbora izjavio da ne može da bude gradonačelnik budući da se zna kako su građani Beograda glasali na tim izborima i dodao da i danas tako misli.

Na pitanje novinara da li to znači da ostaje pri tome da Dragan Đilas treba da ostane gradonačelnik, Vučić je rekao: "Nijednog trenutka nisam govorio ni da ni ne, nikada to nisam na takav način rekao. Ja sam rekao samo da ne mogu da budem gradonačelnik, jer se zna kako su ljudi u Beogradu glasali. I danas sam rekao da se moj stav nije promenio".

On je naveo da je o Beogradu više puta govorio i dodao da će kada bude imao nešto novo to i saopštiti.

Na pitanje novinara da li će s odlukom o vlasti u Beogradu naprednjaci sačekati dok se ne okonča rasplet DS-u Vučić je bio izričit: "Apslutno ne".

Vučić je izjavio da će se uskoro videti da li je Socijalistička partija spremna za promenu vlasti u Novom Sadu.

"SPS kaže da je spreman za promene, da li jesu ili nisu, videćemo. Ako mislite da ćemo čekati do decembra Novi Sad ili Leskovac, nećemo... Blizu je kraj čekanja", rekao je Vučić novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS.

On je rekao da SNS poštuje koalicione partnere i da nikome ne preti porukom o tome da će se ići na izbore ako ne bude postignut dogovor o novoj vlasti u pojedinim opštinama, ali da naprednjaci "ne mogu da budu ponižavani, kao što to misle neki u lokalnim samoupravama".

"Nikome ne pretimo. Ili ćemo se dogovoriti, ili nije kraj sveta. Za izbore smo spremni uvek, ne mislimo da su oni najvažniji zbog građana u ovom trenutku. Kad bi danas bili izbori mi bismo sami formirali vlast", rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima u stranci, Vučić je izrazio zadovoljstvo, jer kako je rekao, kadrovi, odnosno članovi SNS vlast ne doživljavaju kao plen i u skladu sa tim će i donositi odluke.

Stanje u SNS je, kako je ocenio, bolje nego u bilo kojoj drugoj stranci.

Upitan za njegovu poruku nezadovoljnima u stranci, koju je izneo na sednici GO, Vučić je kazao da nije krio probleme u SNS i da je o njima otvoreno govorio, ali da je SNS "u boljem stanju nego da uzmete sve najbolje iz svih ostalih stranaka u Srbiji zajedno".

Upitan da li je, kada je govorio o nezadovoljnima, mislio na Borislava Pelevića, Vučić je rekao da nije i da mu je on lično rekao da nije zainteresovan ni za jednu funkciju u vlasti.

Na insistiranje novinara da kaže na koga je mislio, Vučić je odgovorio:" Ne mislite valjda da ću s time da idem pred javnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: