Ban Ki Mun ide na Samit nesvrstanih

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun prisustvovaće Samitu nesvrstanih u Teheranu sledeće nedelje, suprotstavljajući se pozivima SAD i Izraela da bojkotuje skup.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.08.2012.

19:45

Default images

"Poštujući Islamsku Republiku Iran, generalni sekretar UN-a će iskoristiti priliku da prenesemo jasnu zabrinutost i očekivanja međunarodne zajednice o iranskom nuklearnom programu, terorizmu, ljudskim pravima i krizi u Siriji", rekao je portparol UN-a Martin Nesirki, prenela je agencija Rojters.

Nesirki je naveo da će Ban "otvoreno govoriti" o sirijskoj krizi i da generalni sekretar veruje da Iran mora da bude deo tog rešenja, ali i da će otvoriti neke druge teme.

"Odlaskom (na Samit) on (Ban) ukazuje na stepen međunarodne zabrinutosti mnogo jasnije", rekao je Nesirki novinarima, dodaje AFP.

Ban će boraviti u Teheranu od 29. do 31. avgusta, a dvodnevni Samit nesvrstanih biće održan 30. i 31. avgusta u iranskoj prestonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: