Olandovih pet prioriteta Vlade

Pariz -- Predsednik Francuske Fransoa Oland u razgovoru sa ministrima predložio je pet prioriteta vlade ističući da je potrebno uspostavljanje finansijske koherentnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prioriteti su, po mišljenju Olanda, novo evropsko utemeljenje, oživljavanje državnih računa, privredni rast, uspostavljanje veće ekonomske i socijalne pravde i jačanje državnog pakta.

Francuski predsednik je pozvao sve ministre da se koncentrišu na ovih pet ciljeva i naglasio da nije bitno donositi veliki broj zakona, već je potrebno da oni budu dobri.

"Ozbiljnost u upravljanju javnim finansijama uslov je za nezavisnost Francuske", rekao je Oland i podsetio da su glavni instrumenti privrednog oživljavanja formiranje državne investicione banke, izgradnja stanova i energetska tranzicija.

Francuski predsednik je ocenio da je "državni pakt" u tesnoj vezi sa davanjem pozitivnih primera, obnavljanjem postojeće prakse i garancijama sigurnosti.

Oland od članova vlade prevashodno očekuje "hrabrost i doslednost", preneo je francuski list "Eko".

Prati B92 na Viberu

Svet

Kremlj: Poštujemo izbor Francuza

Moskva -- Kremlj je saopštio da poštuje rezultate prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj i da želi da se odnosi Pariza i Moskve razvijaju u "obostranom interesu".

Svet ponedeljak 24.04. 11:07 Komentara: 1
strana 1 od 11940 idi na stranu