Priprema za aeromiting u Batajnici

Na aerodromu "Batajnica" održaće se aeromiting 1. i 2. septembra, u godini kada srpsko vazduhoplovstvo slavi sto godina.

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

17:16

Default images

Ovaj događaj je sam po sebi atrakcija, a ekipa TV B92 je prva imala čast da snimi pripreme, akrobacije i pilote koji će 2. septembra oduševljavati posetioce i zaljubljenike u vazduhoplove.

Na pisti Aerodroma “Batajnica” je više od 40 stepeni. Bez obzira na vrućinu, vojnicima i pilotima je zadovoljstvo da pripremaju jedan od najvećih događaja i obeleže stogodišnjicu srpskog vazduhoplovstva.

Najbolje je leteti ujutru, dok još temperatura nije viša od 35 stepeni, kažu. Ima i onih koji lete u toku dana, ali ljubav prema letenju je jača od tog napora - navikli su da se znoje, da trpe vrućinu u kabini “laste”, MIG-a 29 i drugih letelica.

Avioni poređani na batajničkom aerodromu pripremaju se i ove sedmice lete i grme iznad Beograda podsećajući da je još malo vremena ostalo do Aeromitinga.

2. septembra ćemo imati priliku da na, nadamo se, vedrom nebu iznad glavnog grada uživamo u akrobacijama kao što su leđni let, spori ili komandni valjak ili “kovit sa dva okreta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: