Srpska sloga - nova koalicija u CG

Srpske stranke u Crnoj Gori Narodna stranka, Srpska lista, Otadžbinska srpska stranka i Stranka srpskih radikala formirale predizbornu koaliciju Srpska sloga.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

12:01

Default images

Sednici nije prisustvovao predstavnik Demokratske srpske stranke, koja je ranije kao uslov za pridruživanje toj koaliciji tražila da njen predsednik Ranko Kadić bude nosilac izborne liste na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će u Crnoj Gori biti održani 14. oktobra.

"Na sastanku koji je održan u prostorijama Narodne stranke, kome su prisustvovali predstavnici četiri stranke, donesena je odluka o formiranju koalicionog saveza Srpska sloga", potvrdio je za portal Analitika portparol Narodne stranke Slaviša Guberinić.

Guberinić je dodao da ove stranke pozivaju sve zainteresovane političke subjekte, pojedince, nevladine organizacije koje dele njihova politička uverenja da im se pridruže.

"Formiran je tim koji će raditi programsku platformu Srpske sloge kao i koordinacioni tim za sprovođenje tehničko-operativnih radnji na terenu", naveo je on.

Guberinić je rekao da je na sastanku pročitano pismo Demokratske srpske stranke, koja ih je obavestila da neće prisustvovati zbog, kako je navedeno, medijske harange koja je pokrenuta nakon završetka prethodnih razgovora o predizbornoj koaliciji.

On je poručio da je Srpska sloga otvorena za sve političke subjekte, kao i da se na sastanku nisu izjašnjavali o pismu DSS-a.

Predaja izbornih lista u Crnoj Gori počela je juče i trajaće do 19. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: