Na Rogozni požar zahvatio 80ha šume

Na planini Rogozna u blizini Novog Pazara vatrogasne jedinice pokušavaju da lokalizuju požar koji je zahvatio više od 80 hektara šume.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.08.2012.

19:34

Default images

Vatrogasne jedinice opština Novi Pazar, Leposavić i Kosovska Mitrovica i jedinice "Srbijašuma" već dva dana se bore sa požarima.

"Par dana pokušavamo da lokalizujemo požar. Danas je bilo najteže, pokušali smo presecanje požara, ali se širi velikom brzinom jer vetar mnogo pomaže širenju vatre", rekao je Tanjugu komandant Vatrogasne jedinice opštine Leposavić Rade Simić.

On je naveo da je situacija teška, da je izgorelo oko 80 hektara šume, ali da sela nisu ugrožena, mada mora da se pazi linija prema selu Crveni, na teritoriji opštine Novi Pazar.

U selu Izvore ljudi sami gase sa vatrogasnom jedinicom iz Kosovske Mitrovice, rekao je Simić i naveo da je na gašenju požara angažovano oko 50 vatrogasaca, šumara i meštana.

Prema njegovim rečima, zbog kompleksnosti terena ne može se prići vatrogasnim vozilima već se koriste terenska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: