Požar kod Kuršumlije lokalizovan

Požar koji je danas oko 15 sati izbio na brdu Samokovo kod Kuršumlije je lokalizovan.U preduzeću "Srbijašume" sumnjaju da je vatra podmetnuta.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 21.08.2012.

17:22

Default images

Zaposleni u "Srbijašumama" i vatrogasne ekipe dežuraće noćas kako bi sprečili eventualno rasplamsavanje vatre, izjavio je predstavnik "Srbijašuma" Bogdan Ivić i dodao da je i današnji požar podmetnut.

Ivić je agenciji Beta rekao da je vatra koja je danas zahvatila šumu došla do motela Samokovo, ali da su zasposleni i vatrogasci uspeli da spreče njeno širenje.

"Požar je podmetnut i juče istovremeno na šest lokacija i danas u blizini motela. Na policiji je da utvrdi ko je to uradio", kazao je Ivić, koji je koordinator portivpožarne zaštite u Srbijašumama.

Prema njegovim rečima, danas su izgorela dva hektara, a juče, na šest lokacija na istom brdu, oko 100.000 hektara hrasta, cera i niskog rastinja.

Sinoć je vatra ugrožavala nekoliko seoskih domaćinstava kao i prigradska naselja.

U gašenju požara učestvovali su i vatrogasci preduzeća Simpo šik, vojska i građani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: