Povređena deca van opasnosti

U sudaru cisterne i kombija kod Surčina, na obilaznici oko Beograda, povređeno troje dece, njihovi roditelji i vozač cisterne. Deca nisu životno ugrožena.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

07:49

Default images

Povređena je beba od devet meseci koja je zadobila tupu povredu glave, devojčica od oko dve godine koja je zadobila posekotinu desne butne kosti i krvari iz nosa, i devojčica od oko četiri godine s povredom butne kosti i sumnjom na prelom, rečeno je Beti u Hitnoj pomoći.

Deca su kasnije prebačena u Institut za majku i dete, odakle je Tanjugu rečeno da ona nisu u životnoj opasnosti.

Kako je toj agenciji rekao portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, u Urgentnom centru je zadržana majka te dece, koja je u nesreći zadobila teže telesne povrede, a otac, vozač kombija koji je učestvovao u nesreći, je na dijagnostici.

"Od pet osoba, koliko je dovezeno u UC iz te saobraćajne nesreće, za sada je kod nas zadržana jedna i to ženska osoba, na odeljenju hirurgije, radi se o težim povredama unutrašnjih organa. Što se tiče dece, njih ima troje, oni su po prijemu bili na reanimaciji, nakon ukazane prve pomoći oni su prebačeni u Institut majka i dete. Što se tiče oca ove porodice, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći, on još uvek prolazi dijagnostiku, tako da ćemo videti kakav će dalje njegov tretman biti, da li će biti zadržan ili će biti pušten na kućno lečenje", kaže Jovanović. Do udesa je, najverovatnije, došlo zbog premora vozača kombija novosadskih tablica, koji se s porodicom vraćao iz Grčke. Na sat vožnje od kuće direktno su se sudarili s kamionom na obilaznici oko Beograda u blizini Dobanovačke petlje. Svi povređeni su prevezeni u Urgentni centar.

Sudar se dogodio u 7.20, ta deonica je zatvorena za saobraćaj, a policija vozila usmerava na alternativne pravce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: