Zoološki vrt demantuje Vučića

Zoološki vrt Palić demantovao je potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je bivše Ministarstvo energetike davalo novac za ishranu lavova u tom zoološkom vrtu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

16:45

Default images

Zoološki vrt je u saopštenju naveo da za 2012. godinu zaključio ugovor sa Ministarstvom životne sredine od milion dinara za sufinansiranje troškova zbrinjavanja zaplenjenih životinja.

Te životinje su bile predmet ilegalne trgovine, a zaplenila ih je državna inspekcija, dok Ministarstvo plaća njihov smeštaj, hranu i veterinarsku negu, objašnjava se u saopštenju.

"Ove životinje nisu u vlasništvu zoo-vrta, smeštene su u prihvatni deo i posetioci ih ne mogu videti", piše u saopštenju.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da je Ministarstvo energetike mesečno davalo milion dinara za držanje tri lava u Zoološkom vrtu na Paliću i izrazio čuđenje zbog toga.

Zoološki vrt Palić je danas objasnio da ishranu sedam lavova, kao i svih ostalih životinja u zbirci, finansira isključivo sredstvima zoološkog vrta, odnosno od prihoda od ulaznica.

Navodi se da je u vrtu 120 vrsta životinja i više od 750 jedinki, dok je u prihvatilištu oko 200 životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: