"Velika ideja skromno obeležena"

Verski analitičar Živica Tucić kaže da se obeležavanje godišnjice Milanskog edikta u Nišu gotovo i ne priprema, te da će velika ideja biti skromno obeležena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

00:52

Default images

"Imam utisak da se te svečanosti za Niš gotovo i ne pripremaju. Tamo nema kapaciteta, nema infrastrukture. Jedna velika ideja će biti najskromnije obeležena možda čak i u Beogradu, a kamoli u Nišu", kaže verski analitičar Živica Tucic.

On dodaje da je pitanje da li bi papa uopšte mogao da dođe u Srbiju na obeležavanje Milanskog edikta.

"Sada je pitanje da li Vatikan želi tu posetu, da je tako na brzinu priprema. Papina poseta se priprema dve-tri godine. Da li je možda i kasno da se ta poseta pripremi? A tu je taj faktor ruskog patrijarha. On je rekao da neće dolaziti u Niš ako dođe papa, jer bi bio u senci. To je tačno, ali ne radi se tu o nekom prioritetu", kaže Tucić.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan izjavio je juče da bi papa Benedikt XVI, pre eventualne posete Srbiji, morao da ode u Jasenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: