Vučić: Neće biti zaštićenih

Sutra će se na prvom radnom sastanku okupiti članovi Biroa za koordinaciju službama bezbednosti, a među temama će biti i afera o Agrobanci, potvrdio Vučić.

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2012.

17:03

Default images

Aleksandar Vučić, će kao kooridnator, voditi satanak, kome će prisustvovati šefovi sve tri obaveštajne službe, republički javni tužilac, tužilac za organizovani kriminal, direktor policije i još nekoliko osoba koje su oni pozvali na sutrašnji sastanak.

Na dnevnom redu biće najteže rane - informacije o korupcionaškim aferama, krupnom kriminalu, teškim krivičnim delima… Glavnu reč imaće šef tog tela, Aleksandar Vučić.

"Mislim da kao rezultat možete da očekujete nastavak žestoke akcije države protiv kriminala i korupcije, što će se videti i narednih dana, ali ja tek očekujem za mesec i po, dva, pune rezultate te borbe," rekao je Vučić.

Jedna od osnovnih tema sastanka, iako ne jedina, biće istraga koja se vodi o Agrobanci. Vučić kaže da ima snage da se obračuna i sa “krupnim ribama” u toj aferi, bez obzira na to da li se radi o biznismenima, finasijerima političkih partija, samim političarima ili bilo kom drugom. On kaže da je pogledao kompletnu dokumentaciju o Agrobanci i da taj slučaj za njega ima jaku simboliku.

"Propadanje i naše države i kako smo do svega ovog došli i na koji način smo dotle stigli, mislim da je to slika i prilika. I zato tu neće biti pardona nikakvog. Nisam vam slučajno rekao da ćete videti da neće biti nikoga ko bi mogao da bude zaštićen u toj aferi," kaže prvi predsednik Vlade Srbije.

Među onima koji neće biti zaštićeni, ukoliko sud utvrdi da su krivi, jesu i oni koji su bivšem predsedniku IO Agrobanke Dušanu Antoniću javili da mu se sprema hapšenje. Vučić kaže da je Antonić, iz sela pored Zvornika, pobegao na teritoriju Federacije BiH, ali da su bezbednosne službe u svakom trenutku znale gde se krije.

"Mislim da je i njemu, ali i nekima drugima bilo jasno da to što bi neko pokušao da mu pomogne, da bi mu učinio medveđu uslugu, a ako me pitate da li znam ko su ljudi koji su tobože želeli da učine uslugu - da znamo, imamo i te vrste informacija," kazao je on.

Upitan šta će biti sa njima, Vučić je rekao: "Moraju nadležni državni organi da utvrde da li ima izvršenja krivičnog dela ili u kivičnog dela u pokušaju, a ako ima - odgovaraće, ako nema - ništa."

Odmotavanje klupka zvanog Agrobanka tek je počelo, najavljuje Vučić, ali ne želi da govori o imenima. Mediji su spekulisali da se sprema hapšenje velikog broja biznismena koji su uzimali povoljne kredite od te banke. Za sada, iza rešetaka je devetoro ljudi, za koje postoji sumnja da su davanjem nenaplativih kredita oštetili državu za više od 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: