Požar kod Pirota pod kontrolom

Požar koji je zahvatio oko sto hektara trave, niskog rastinja i delom bukovu šumu iznad sela Krupac kod Pirota stavljen je pod kontrolu.

Izvor: B92

Subota, 18.08.2012.

12:25

Default images

Požar je oko 19 sati stavljen pod kontrolu, a vatra pravi problem još samo u malom delu teško pristupačnog terena. Vatrogasne jedinice ostaće i noćas i narednih dana na terenu.

Kako je za B92 izjavio Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije, nepristupačan teren onemogućava lokalizaciju ovog požara. Na sreću, obližnja naselja nisu ugrožena.

Požar na Staroj planini, posle nekoliko dana pod kontrolom, ponovo se rasplamsao. U gašenju požara učestvovalo je pedeset vatrogasaca i tri helikoptera MUP-a Srbije, ali i jedan ruski.

Požar je prijavljen 15. avgusta i od tada je u više navrata lokalizovan, ali se usled jakog vetra i nepristupačnog terena ponovo širio, rečeno je u MUP-u.

Prema selu Krupac požar je lokalizovan, ali u podnožju Vidliča, teško pristupačnog vrha, vatru je teško gasiti, kažu u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici MUP-a.

Trenutno je vatrom zahvaćeno stotinu hektara, uglavnom obraslih travom i niskim rastinjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: