Dačić protiv Dodikove inicijative

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je nepotrebna inicijativa predsednika RS Milorada Dodika o definisanju srpskog nacionalnog interesa.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2012.

13:40

Default images

"Čemu služi državno rukovodstvo nego da štiti srpski državni i nacionalni interes? Valjda je obaveza svih na državnim funkcijama da štite državni i nacionalni interes i što se mene tiče ta inicijativa nije bila potrebna", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija pošto je primio vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara kod Hilandara.

Dačić je naveo da o Dodikovoj inicijativi nije informisan i podsetio da je predsednik Republike Srpske o tome razgovarao s predsednikom
Srbije Tomislavom Nikolićem tokom njihovog nedavnog susreta u Beogradu.

Premijer Srbije je rekao da očekuje dalje zbližavanje Srbije i Republike Srpske u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama.

"Srbija poštuje Dejtonski sporazum i ustrojstvo BiH i nikakvih promena tog sporazuma ne sme biti bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta, a to znači i da bi Srbija trebalo da razvija što bliže odnose sa Republikom Srpskom u svakom smislu", rekao je Dačić.

Dodik je juče rekao da se zalaže za što hitnije definisanje jasnih političkih ciljeva srpskog naroda u celini, naglašavajući da je o tome razgovarao i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

"Mi smo se dogovorili da iza 20. septembra u Banjaluci održimo Savet za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama, na čijem će dnevnom
redu biti i ova tema", rekao je juče Dodik.

Kako je naveo, tada bi trebalo da se razmotri mogućnost zajedničkog delovanja u vezi s pitanjima Dejtonskog sporazuma, Kosova i Metohije,
Srpske pravoslavne crkve, jezika i ostalih pitanja bitnih za srpske nacionalne interese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: