London: Veliki požar pod kontrolom

Više od 200 vatrogasaca stavilo je pod kontrolu požar koji je buknuo u istočnom Londonu, najveći u poslednjih nekoliko godina. Izveštaja o povređenima nema.

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2012.

17:35

Default images

Vatra je oko 13 časova zahvatila reciklažni centar u Dagenhamu, desetak kilometara od Olimpijskog parka, a na teren su izašla čak 44 vatrogasna vozila.

Vatrogasna brigada će dežurati sve do jutarnjih časova, a istaknuto je da iako se dim vidi i iz centra grada, ništa osim reciklažnog centra nije ugroženo. Vatra neće uticati ni na završnicu Olimpijskih igara.

"Nismo videli ovoliku vatru u Londonu godinama. Ovo je svakako dramatičan kraj Olimpijskih igara za vatrogasnu brigadu. Ipak, bez obzira na broj ekipa na terenu, i dalje možemo da pokrijemo sve zahteve u gradu i Olimpijski park i sva borilišta su potpuno obezbeđena", rekao je prvi čovek londonskih vatrogasaca Ron Dobson.

Iako se dim širi iznad reciklažnog centra, na ruku organizatorima OI idu i vremenske prilike, jer ga vetar nosi dalje od Olimpijskog parka, pa stižu uveravanja da svečana ceremonija zatvaranja neće imati nikakvih smetnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: