Milanu Antoniću pritvor do 30 dana

Milan Antonić, sin uhapšenog Dušana Antonića u aferi "Agrobanka", saslušan je i određen mu je pritvor do 30 dana. On nije iznosio odbranu, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 11.08.2012.

11:01

Default images

Osmorici od osumnjičenih u ovoj aferi takođe je određen pritvor od 30 dana.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal je saslušalo Milana Antonića u istrazi koja je protiv njega juče pokrenuta. Nakon toga saslušao ga je i sudija za prethodni postupak i odredio mu pritvor u trajanju do 30 dana", kazao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal je saslušalo Milana Antonića u istrazi koja je juče pokrenuta protiv njega. Nakon toga Antonića je saslušao i sudija za prethodni postupak i odredio mu pritvor do 30 dana.

Antonić se juče javio Direkciji policije iz Crne Gore, gde je bio s porodicom na letovanju, i rekao da nije pobegao, već da je iz medija saznao da ga policija traži i da odmah kreće za Srbiju kako bi se javio Tužilaštvu.

Milan je sin uhapšenog Dušana Antonića i jedan je od osnivača firme "Eko limb" iz Beča, koja je osnivač preduzeća "Drina timber" iz Ljubovije, koja su od Agrobanke dobila ogromne kredite.

Osmorica prethodno uhapšenih, među kojima je i Dušan Antonić, provešće u pritvoru do 30 dana
.

"Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Bobanu Laboviću, Vehbu Papiću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu i Saudu Hasoviću, pošto ih je saslušao po predlogu tužilaštva za određivanje pritvora", rekao je Radisavljević.

Tužilaštvo je predložilo i da pritvor bude određen i Slobodanu Ratkoviću, koji je u bekstvu ali, prema rečima Radisavljevića, još nema odgovora na taj zahtev.

"Očekujem da će ta odluka biti doneta nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal", kaže Radisavljević za B92.

Tužilac je naveo da su osumnjičeni prebačeni u pritvor posle saslušanja u Specijalnom sudu, koje je trajalo noćas do ponoći.

Policija traga za Slobodanom Ratkovićem, zamenikom direktora preduzeća "Hedkomerc" iz Beograda, a kako RTS nezvanično saznaje, on je trenutno u Hrvatskoj.

Kako su rekli u Tužilaštvu, posebno će biti proveravani krediti koji do sada nisu vraćeni, a koje je "Agrobanka" odobravala preduzećima koja su u stečaju ili su u blokadi.

Na rešenje o određivanju pritvora stranke i branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana veću Višeg suda u Beogradu, rekao je Radisavljević. Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavljaju rad na proveri svih ostalih kredita koji su u "Agrobanci" odobreni u periodu od 2006. do 2011. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je naredilo sprovođenje istrage protiv osumnjičenih odgovornih lica u "Agrobanci" kao i protiv odgovornih lica u privatnim preduzećima "Hedkomerc", "Drina timber" i "Ekolimb" zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pre donošenja naredbe o sprovođenju istrage, Uprava kriminalističke policije je protiv osumnjičenih Tužilaštvu podnela krivičnu prijavu i dostavila dokaze, dokumentaciju i druge materijale prikupljene u toku predistražnog postupka, koji je pokrenut u februaru ove godine.

Krivična prijava je podneta povodom kredita koje je "Agrobanka" odobrila preduzećima "Hedkomerc" i "Drina timber" .

Nakon saslušanja osumnjičenih koje je juče obavljeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i na osnovu priloga uz krivičnu prijavu, zaključeno je da postoje osnove sumnje da je nezakonitim odobravanjem kredita pomenutim privatnim preduzećima, koji su upotrebljeni za kupovinu imovine čiji je vlasnik bila sama "Agrobanka", omogućeno pribavljanje imovinske koristi vlasnicima ovih preduzeća u iznosu od više od 4.140.000 evra.

U ovom trenutku ukupna obaveza ova dva privatna preduzeća prema "Agrobanci" po osnovu nevraćenih kredita iznosi više od 530.000.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: