Sirija: Pobili ljude u redu za hleb

Najmanje 12 osoba je poginulo u Alepu, gde bukte borbe sirijskih snaga i pobunjenika, kada je granata pogodila pekaru ispred koje je stotine ljudi čekalo hleb.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.08.2012.

23:05

Default images

Kako je prenela agencija AFP, među poginulima je troje dece, a 20 osoba je ranjeno u istočnoj oblasti grada, Tarik al-Babu.

Istovremeno, državna agencija SANA prenosi da su sirijske snage odbile napad pobunjenika na međunarodni aerodrom u Alepu.

Komandant pobunjenika je ranije izjavio da će sirijski pobunjenici nastaviti borbu u Alepu i posle povlačenja iz ključnog dela tog grada.

Komandant Hosam Abu Muhamed je rekao da se pobunjenici još bore sa vojnicima u nekim delovima Salahedina, u jugozapadnom delu Alepa, iz koga su se juče povukli iz taktičkih razloga.

"Mi nećemo prepustiti Salahedin", rekao je Abu Muhamed. Najmanje 103 osobe su danas poginule širom Sirije, među kojima 55 civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: