U Dalmaciji i danas bukte požari

Hrvatski vatrogasci i danas se bore s požarima na području Dalmacije.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

19:26

Default images

Vatrogasni operativni centar Zadar primio je nešto pre ponoći dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mestu Bulići.

Požarom je zahvaćena hrastova šuma i rastinje, a u gašenju učestvuju vatrogasne jedinice iz Zadra i Benkovca.

Jutros su na mesto požara upućena i tri aviona "kanadera", koji su tokom jutra pomagali vatrogascima, ali sada su napustili požarište, dok gašenje i dalje traje, saopšteno je iz Državne uprave za zaštitu i spasavanje (DUZS).

Posle dva časa borbe, vatrogasci su gasili požar kod Šestanovca u širem rejonu Splita. Izgoreli su trava, niska vegetacija i belogorična šuma na "minski sumnjivom području".

Požar su gasila i dva "kanadera" koji su napustili požarište, a u toku je sanacija.

Posle podne je stigla i dojava o požaru na području Farske uvale na ostrvu Braču. Požar gase lokalne vatrogasne snage, a upućeni su avioni.
I danas gori otvoreni prostor na području Konjevrata kod Šibenika. Nakon što je posle podne javljeno o požaru, u gašenju učestvuju lokalne vatrogasne snage, ali i dva "kanadera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: