Raspušten Peranovićev centar

Eparhija šabačka donela je odluku da raspusti kamp "Sretenje" u Joševi kod Loznice, povodom tragičnog događaja u kome je na smrt pretučen jedan od štićenika.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

20:38

Default images

Upravnik centra za lečenje bolesti zavisnosti "Sretenje", protojerej Branislav Peranović (54), osumnjičen je da je u ponedeljak uveče udarcem šipkom u glavu usmrtio štićenika centra Nebojšu Zarupca (39) na mestu, zbog čega je uhapšen.

Njemu je određen jednomesečni pritvor, a episkop šabački Lavrentije privremeno mu je zabranio sveštenodejstvo do okončanja krivičnog postupka.

Branislav Peranović izjasnio se da nije kriv za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, priznajući da mu je naneo samo lake telesne povrede, rekao je njegov branilac.

"Sveštenikove reči na saslušanju prekjuče biće temelj naše odbrane. One glase: 'Ja sam se borio da mu spasim život, i spasavajući ga, prouzrokovao sam njegovu smrt", rekao je njegov branilac Ilija Radulović.

Sociolozi smatraju da su nadležni državni organi morali da spreče Peranovića da nasiljem leči zavisnike od droge. Oni su za B92 ocenili da je država najodgovornija što on odavno nije u zatvoru, podsećajući na slučaj batinanja štićenika centra za odvikavanje od droga "Crna reka", kojim je takođe rukovodio Peranović, iz 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: