Dušan Petrović odgovara Vučiću

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović odgovara Aleksandru Vučiću da nije zaposlio nijednu osobu u Narodnoj banci Srbije pa ni Dejana Šoškića.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

00:29

Default images

U intervjuu za NIN Aleksandar Vučić je, odgovarajući na primedbe da je sada prvi put za guvernera izabran visoki fukcioner stranke, između ostalog rekao da je Šoškić postavljen na čelo NBS kao "partijski čovek" DS-a, te da je u NBS po nalogu Srđana Šapera i Dušana Petrovića zaposlio oko stotinu ljudi iz DS-a.

Vučić je naveo i da je za opremanje svog kabineta Šoškić potrošio 120.000 evra.

Potpredsednik DS-a izjavio je da su optužbe koje je vicepremijer i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izneo na njegov račun neistinite.

“Neistinite su tvrdnje potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da sam na bilo koji način uticao na samostalnu poziciju koju guverner Narodne banke ima po Ustavu i zakonu za vreme dok je funkciju guvernera obavljao Dejan Šoškić. Sa njim sam isključivo službeno sarađivao, bavili smo se pronalaženjem načina za održavanjem stabilnosti cena i kako da seljacima bude olakšano da uzimaju kredite. Nemam nikakve veze sa zapošljavanjem ni jedne jedine osobe u Narodnoj banci Srbije", rekao je Petrović za Radio B92.

On je dodao da su reformu pravosuđa sprovodila lica koja su za to bila ovlašćena i da su sve dugo prazne priče.

"Očigledno se radi o potpunoj nekredibilnosti izvora kojima Vučić raspolaže i imajući u vidu odgovoran posao kojim se on sada bavi, mora da uloži vrlo značajan trud da bi informacije na osnovu kojih daje izjave bile na višem nivou, da ga ne bi više dovodile u ovakve situacije da iznosi potpune neistine u svojim tvrdnjama", kazao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: