Više požara u okolini Mostara

U široj okolini Mostara danas je aktivno više požara, a najkritičnije je iznad mesta Kuti, gde vatra bukti četvrti dan i preti da ugrozi umovinu ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2012.

13:40

Default images

Taj požar se sinoć spustio i do naselja tako da su vatrogasci i meštani celu noć branili svoje domove, prenela je agencija FENA.

"To je ogroman požar i teško ćemo ga ugasiti. Mesta će biti stalno ugrožena, a kada se to dogodi mi se spuštamo, branimo kuće i tako u nedogled", rekao je Petar Jurić iz vatrogasne službe u Mostaru.

Kuće su bile ugrožene i u požaru koji je juče izbio kod Potoka i Željuše, gde su vatrogasci gasili celi dan, a požar u Željuši opet se sinoć aktivirao.
Vatrogasci su u sredu ceo dan gasili požar i u Krivodolu, koji je lokalizovan već nekoliko puta, ali se neprestano aktivira.

Požari su registrovani i Gacku, Šipovu, Novom Goraždu i Ljubinju.

U okolini Gacka se gasi požar koji je protekle noći pretio da ugrozi i stambene objekte u mestu Domrake. Civilna zaštita Republike Srpske potvrdila je da je u mestu Crni Vrh kod Šipova i dalje aktivan požar, ali da je stavljen pod kontrolu.

Nisko rastinje gori i danas u opštini Novo Goražde u rejonu Gostuna, a požar je nemoguće ugasiti zbog nepristupačnosti terena i mina na ovom području.
Iz Civilne zaštite saopštavaju da je juče prijavljeno i nekoliko manjih požara u više opšina u RS, koji su interevencijom vatrogasaca ugašeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: