Dodik: BiH nesposobna da preživi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je u Beogradu da je BiH "nesposobna da preživi" i da postoji samo zahvaljujući podršci međunarodne zajednice.

Izvor: Beta

Sreda, 08.08.2012.

14:52

Default images

"BiH je u permanentnoj krizi, što je dokaz njene nesposobnost da preživi... Ona postoji samo zato što međunarodna zajednica održava privid njenog funkcionisanja", rekao je Dodik novinarima posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsednik RS je ocenio da je "došlo vreme" da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH svim potpisnicima Dejtonskog sporazuma podnese izveštaj o svom radu, pošto je, kako je kazao, to predviđeno Aneksom 10 tog sporazuma iz 1995.

Na pitanje o rešenju krize u BiH Dodik je rekao da se ono samo "nameće".

Govoreći o glasanju ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije u UN za rezoluciju o Siriji, Dodik je kazao da je minister prekršio Ustav BiH, zbog čega treba da podnese ostavku.

"Lagumdžija je prekršio Ustav BiH i međustranački dogovor koji smo imali prilikom formiranja Saveta ministara. Moj klub, odnosno partija SNSD, pokrenuće u parlamentu BiH pitanje njegovog razrešenja", kazao je Dodik.

Republika Srpska i Srbija imaju isti stav prema nezavisnosti Kosova i zajednički će raditi na unapre]enju položaja srpskog naroda na Kosovu, izjavio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: