Damask: Eksplozija u državnoj TV

U eksploziji u zgradi televizije u Damasku ranjeno je najmanje pet ljudi, a bombardovanje i pucnjava se i danas čuju u Alepu u novom danu sukoba u Siriji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.08.2012.

09:25

Default images

Sirijska državna televizija objavila je da je bomba eksplodirala na trećem spratu njene zgrade, koji je potpuno razoren.

"Šteta je zaista velika, ali u zgradi gde se nalaze i TV i radio sve funkcioniše i nastaviće da funkcioniše. Nemamo nameru da prekidamo program, imamo sasvim dovoljno opreme i slobodnih studija", rekao je ministar informisanja Omran al-Zoabi.



Pucnjava i bombardovanje su nastavljeni i u nekoliko četvrti grada Alepa, na severu Sirije, odakle izbeglička Opservatorija za ljudska prava (OSDH) javlja da su poginuli osmoro civila i jedan komandant pobunjenika. Na meti bombardovanja su zgrada suda u centru grada i četvrti Čar i Marže, na istoku grada.

Automatsko oružje čuje se u Salahedinu, na zapadu grada, uporištu pobunjenika u kome je poginuo njihov komandant, a u naselju Bab al-Najrab, u centru grada, snajper je ubio jednog civila.

Od noćas je 28 ljudi poginulo u Siriji, od čega 21 civil i osam pobunjenika, navode iz organizacije OSDH sa sedištem u Londonu, koja se oslanja na informacije i procene aktivista u Siriji.

U nedelju je poginuo 131 čovek, od kojih 79 civila, 42 vojnika i 10 pobunjenika, kaže se u izveštaju OSDH.

Sirija je od marta 2011. zahvaćena masovnom oružanom pobunom protiv režima.

Za 16 meseci borbe su odnele više od 21.000 života, tvrdi OSDH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: