Dačić: Hapsimo i Karića ako dođe

Svako ko je na poternici, a pokuša da uđe u Srbiju, biće uhapšen, pa i Bogoljub Karić, kaže Ivica Dačić. On je dodao da se to odnosi i na Marka Miloševića.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 02.08.2012.

12:50

Default images

Lider LSV Nenad Čanak optužio je predsednika URS Mlađana Dinkića da je direktno "zaslužan što Karić nije u Srbiji".

Podsetimo, potpredsednica Pokreta Snaga Srbije Milanka Karić izjavila je u sredu da očekuje da se njen suprug Bogoljub Karić uskoro vrati u Srbiju i da njegov slučaj reši pravosuđe.

Na pitanje da li očekuje pomoć od nove Vlade Srbije, Karićeva je rekla da očekuje da se slučaj njenog supruga reši pred srpskim pravosuđem.

"Ukoliko zaista dođe, on će biti uhapšen", rekao je Dačić i dodao da to, međutim, i nije pitanje za policiju, već za pravosudne organe, koji treba da reše pitanje ljudi koji su na poternicama.

"To je pitanje koje ne treba politizovati, već naći najbolje pravno rešenje", izjavio je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici.

Prema njegovim rečima, potrebno je odlučiti kakav pravni sistem Srbija želi: da li želi da podstiče davanje kaucija i odbranu sa slobode ili dugotrajan pritvor.

"Pritvor ne sme da se pretvara u kaznu i samo za najteža krivična dela treba da se dugo sedi u pritvoru, jer takva je praksa u zapadnim zemljama", smatra Dačić.

On je glupošću nazvao navodna saznanja pojedinih medija da je sin bivšeg predsednika SR Jugoslavije Marko Milošević dolazio u Beograd, istakavši da to nije moguće.

Dačić je rekao da će i Marko Milošević, ako dođe u Srbiju, biti uhapšen, kao i svi drugi koji su na policijskim poternicama.

Čanak: Dinkić zaslužan što Karić nije u Srbiji

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je da bi povratak Bogoljuba Karića u Srbiju, o čemu se spekuliše od kako je izabrana nova vlada, bio zanimljiv pokazatelj doslednosti vlade u kojoj se nalazi lider URS Mlađan Dinkić, koji je, kako kaže, direktno "zaslužan što Karić nije u Srbiji".

On je u izjavi novinarima u Narodnoj skupštini rekao da ne treba zaboraviti da je Karić iz Srbije otišao nakon što je "Dinkić magistar Mlađan insistirao da ( Karić) plati porez na ekstra-profit, što je ovaj učinio, da bi nakon toga pod pretnjom hapšenjem pobegao iz zemlje".

"Meni se čini da iza toga stoje nekakvi lični, nerazjašnjeni računi između Karića i Dinkića, dok se premijer Dačić prema tome odnosi sa prevazilazećom arogancijom. On ne bi da se meša, već koristi jasnu policijsku formulu da svako ko je na poternici bude uhapšen. Ali nije u tome stvar, već u onome što bi se dalje dešavalo u procesuiranju dela", zaključio je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: