Dačić: Smena guvernera ništa novo

Premijer Ivica Dačić izjavio da smenjivanje guvernera NBS Dejana Šoškića "nije nova činjenica", jer je i ranije u razgovorima s DS bilo reči njegovoj smeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2012.

12:43

Default images

On je naime objasnio da je u ranijim razgovorima sa Demokratskom strankom iskazano nezadovoljstvo povodom stanja finasijskog sektora Srbije i pominjano je smenjivanje guvernera.

"Da je (Boris) Tadić predsednik, on (Šoškić) bi već podneo ostavku, ali sada zato što je to (Tomislav) Nikolić, on to neće da učini", rekao je Dačić novinarima u Sremskoj Kamenici.

Predsednik Vlade Srbije je dodao da je i bivši guverner NBS Radovan Jelašić podneo ostavku jer njegovim radom nisu bili zadovoljni DS i
Tadić.

On je podsetio i na slučaj Kori Udovički i način na koji je ona došla za guvernera - "voljom DS" i zapitao zašto DS sada tvrdi da guverner mora da bude isključivo ekspert.

Dačić je govorio i o kritici da novi zakon stavlja NBS pod kontrolu države, rekavši da ne može ekonomija i politika zemlje da se sprovodi ako postoji različit koncept NBS.

"Ja bih voleo i da sve nezavisne institucije u Srbiji idu na izbore", kazao je on.

Smena guvrner Narodne banke Srbije i izmene Zakona o NBS, koje se zbog toga moraju usvojiti, prethodnih dana izazvali su oštre reakcije javnosti. Inače, Skupština Srbije danas raspravlja upravo o izmenama zakona o NBS koje će omogućiti lakše smenjivanje Dejana Šoškića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: