Sud naložio vraćanje taksi popusta

Beogradska taksi udruženja moraće ponovo da uvedu popuste na vožnju, pošto je Upravni sud njihovu odluku o ukidanju svih oblika popusta stavio van snage.

Izvor: Beta

Sreda, 01.08.2012.

11:04

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Upravni sud je ocenio da je Komisija za zaštitu konkurencije pravilno utvrdila da je ništava Odluka o primeni jedinstvene cene taksi usluga od 28. 11. 2006, kojom su ukinuti svi oblici popusta koje su taksisti primenjivali u Beogradu.

Komisija je pravilno zaključila da se tom odlukom narušava konkurencija jer su se taksi udruženja dogovorila o ukidanju svih popusta na rezervaciju taksija telefonom, što predstavlja sporazum o utvrdjivanju uslova trgovine, koji ukida cenovnu konkurenciju, navodi se u obrazloženju presude.

Upravni sud je ocenio i da je Komisija za zaštitu konkurencije pravilno odredila relevantno tržište i meru koju su dužni da preduzmu učesnici u sporazumu kojom se otklanjaju štetne posledica zabranjenog sporazuma.

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je krajem 2007. godine da su beogradska taksi udruženja napravila kartelni sporazum odlukom o ukidanju popusta na poziv i zabranila primenu te odluke.

Sporni sporazum su u novembru 2006. potpisali Beotaksi, Žuti taksi, TVIAP Nezavisnost, Beogradski, Alo, Taksi Bel, CD Pepsis, Pink, NBA,
Maksis, Luks, Aurora, Čukarički plavi i Sindikat samostalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: