Istražuju uzrok požara kod Žilivoda

Nastavlja se istraga o uzrocima požara koji je izbio u selu Žilivoda, kod Obilića, gde se pretpostavlja da se nalaze ostaci tela nestalih kosovskih Srba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

21:00

Default images

Za sada nema pouzdanih onformacija o njegovim uzrocima.

Zvaničnici Euleksa su za prištinske medije izjavili da još nema sigurnih informacija niti dokaza koji bi potvrdjivali sumnju da je požar podmetnut, na šta su ukazivale prve informacije i izjave pojedinih zvaničnika Euleksa i kosovske policije, koji nisu isključivali mogućnost da je požar podmetnut.

U Euleksu je praksa da se istrage koje su u toku ne komentarišu. U ovom delu Kosova je u toku skoro dvogodišnja istraga zbog sumnje da se tu nalazi masovna grobnica u kojoj se, kako se pretpostavlja, nalaze tela oko 26 nestalih Srba.

Predstavnik Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu Alan Robinson je 17. jula, dva dana nakon požara, ocenio da je požar na lokalitetu Žilivode izazvao obimnu štetu i unazadio istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: