Jak zemljotres u Bosni

Beograd -- Zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas Bosnu. Epicentar potresa bio je pet kilometara od Zenice. Zemlja se tresla i u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Zemljotres je registrovan noćas u 01:12 h. Epicentar potresa je bio kod Zenice na dubini od dva kilometra. Pričinjena je manja materijalna šteta, a povređenih nema.

Podrhtavanja tla se osetilo u većem delu BiH i uznemirio je građane Sarajeva, Zenice, Banjaluke, Visokog, Goražda, Bihaća. Prve vesti o zemljotresu koji je noćas pogodio Bosnu pojavile su se na društvenim mrežama.

Prema podacima Uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, u nekoliko trošnijih objekata srušili su se dimnjaci, a prijavljeno je i više oštećenja na zidovima i fasadama. Prijava o pričinjenoj većoj šteti ili o povređenima nije bilo, prenela je Fena.

Podrhtavanje tla je trajalo deset sekundi, a mnogi stanovnici Zenice su izašli na ulice.

Zemljotres se osetio u celoj BiH, kao i Hrvatskoj i Srbiji, prenela je Srna.

Oko 01:45, pola sata posle prvog snažnog zemljotresa, zabeležen je još jedan jak potres, jačine 4,2 stepena po Rihteru.

Info

Srećan Uskrs!

Beograd -- Svim pravoslavnim vernicima koji proslavljaju vaskrsenje Hristovo čestitamo Uskrs, najveći hrišćanski praznik.

Društvo nedelja 1.05. 00:01 Komentara: 11

Na današnji dan, 1. maj

218 - Rođen je nemački car Rudolf I Habsburg, osnivač Habsburške dinastije, jedne od najstarijih i najmoćnijih u Evropi. Vladao je od 1273. do smrti 1291. godine.

Razno nedelja 1.05. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 40043 idi na stranu