Nikolić:Srbija i Britanija dva pola

Predsednik Tomislav Nikolić posle sastanka sa britanskim ministrom za Evropu Dejvidom Lidingtonom kaže da su dve zemlje na "dva udaljena pola" po pitanju KiM.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.07.2012.

21:45

Default images

Nikolić je dodao da se nada da će naši argumenti biti uvaženi.

"Mislim da je i on prihvatio moju želju da razgovori budu dosta ozbiljniji nego do sada, da budu na nivou s kojeg ljudi preuzimaju odgovornost", rekao je Nikolić Tanjugu posle susreta sa britanskim ministrom u ambasadi Srbije u Lonodnu.

Nikolić, koji je sa Lidingtonom poslednji put razgovarao u novembru, rekao je da je britanski ministar primetio da on u medjuvremenu nije menjao svoju politiku.

"To meni znači, jer zaista nisam menjao politiku. Na žalost nije ni on. Još smo po pitanju Kosova i Metohije na dva udaljena pola", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je podsetio da je Ustav Srbije jasan, a da je predsednik prvi koji brani Ustav, koji kaže da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije.
Nikolić je sinoć u Londonu prisustvovao otvaranju 30. letnjih Olimpijskih igara, a tokom vikenda bodri sropske sportiste u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: