MK: Privedene 22 srpske državljanke

Policija je privela 46 devojaka, od kojih su 22 srpske državljanke, koje su nezakonito radile kao igračice i družbenice gostiju u Makedoniji.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2012.

17:24

Default images

Privedene devojke su radile u četiri ugostiteljska objekta u zapadnoj Makedoniji, javili su danas makedonski mediji.

Devojke su odmah prebačene u Tranzitni centar za strance u Skoplju, koji je danas posetila ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska.

Jankuloska je rekla novinarima da su 39 devojaka strane državljanke, i to 22 srpske, devet bugarskih, četiri albanske i po jedna iz Crne Gore, Kosova i Italije, uzrasta od 18 do 24 godine.

Kako je navela, kod nekih je utvrđeno da imaju zabranu ulaska u Makedoniju, što znači da nisu tu prvi put.

Policijska kontrola obuhvatila je lokale "Enerdži" u Tetovu, "Orijental as" u Žerovjanu, "Evropa" u Vaksincu i "Amsterdam" u Gostivaru, a kod devojaka je prilikom privođenja pronađen i veći iznos novca, čak i do nekoliko hiljada evra.

Jankuloska je predočila da je karakteristično da su u ovom slučaju devojke imale potpunu slobodu kretanja, budući da su imale svoje pasoše i redovno su mogle da izlaze u području gde su radile.

Ona je kazala da je dosadašnja istraga pokazala da su devojke primale paušalni iznos, oko 40 evra za veče.

Devojke su dobijale i naknadu za svaki ispijen koktel u iznosu od 30 odsto od cene koktela, koji je u lokalima koštao oko 1.000 denara, što iznosi oko 15 evra,
uz dodatak u zavisnosti od toga koliki iznos bi dobile u napojnicama u toku večeri, koji su delile sa vlasnicima lokala.

"To je šema po kojoj je funkcionisao način rada za koji u ovom trenutku imamo potvrđene dokaze i celokupnu dokumentovanu sliku kako se odvijala. Produžićemo sa istragom i nadzorom u cilju otkrivanja i eventualnih drugih aspekata nezakonitog odnošenja prema devojkama, odnosno njihovom angažmanu", izjavila je Jankuloska.

Ministarka je navela da su, budući da su devojke pronađene 27. jula kako rade bez radne dozvole, četiri ugostiteljska objekta zatvorena uz saglasnost inspekcijskih službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: