Jak zemljotres u Bosni

Zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas Bosnu. Epicentar potresa bio je pet kilometara od Zenice. Zemlja se tresla i u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 28.07.2012.

01:43

Default images

Zemljotres je registrovan noćas u 01:12 h. Epicentar potresa je bio kod Zenice na dubini od dva kilometra. Pričinjena je manja materijalna šteta, a povređenih nema.

Podrhtavanja tla se osetilo u većem delu BiH i uznemirio je građane Sarajeva, Zenice, Banjaluke, Visokog, Goražda, Bihaća. Prve vesti o zemljotresu koji je noćas pogodio Bosnu pojavile su se na društvenim mrežama.

Prema podacima Uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, u nekoliko trošnijih objekata srušili su se dimnjaci, a prijavljeno je i više oštećenja na zidovima i fasadama. Prijava o pričinjenoj većoj šteti ili o povređenima nije bilo, prenela je Fena.

Podrhtavanje tla je trajalo deset sekundi, a mnogi stanovnici Zenice su izašli na ulice.

Zemljotres se osetio u celoj BiH, kao i Hrvatskoj i Srbiji, prenela je Srna.

Oko 01:45, pola sata posle prvog snažnog zemljotresa, zabeležen je još jedan jak potres, jačine 4,2 stepena po Rihteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: