SAD napadaju Iran Teslinim oružjem?

Zvanični Teheran optužio je SAD da vode specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u poslednjih 40 godina.

Izvor: B92

Utorak, 24.07.2012.

09:49

Default images

"Sumnjive su mi suše na jugu zemlje", izjavio je Hasan Musavi, direktor organizacije za kulturno nasleđe i turizam Irana.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad "koristi specijalnu opremu" kako bi "sprečio kišne oblake da stignu do zemalja u regionu, uključujući i Iran".

Iran se suočava sa najgorom sušom od 1964. godine, koja je uticala na više od 37 miliona ljudi, navode agencije. Zbog suše je smanjen prinos pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. Snažne peščane oluje takođe dovode do dezertifikacije tla.

Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. USAF je još 2005. godine saopštio da "generiše padavine, maglu i oluje na Zemlji" i da će "stvaranje veštačkih vremenskih prilika biti rezultat niza tehnologija".

Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a "indukovala jonosferske modifikacije". SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

"HAARP sistem je u potpunosti operativan. Iako nema dokaza da se koristi u vojne svrhe, dokumenti avio snaga pokazuju da je HAARP sastavni deo militalizacije prostora", objavio je list "The Ecologist" u decembru 2007. godine.

Ben Livingston, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi da Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gde su stvarani veštački uragani.

"Livingston tvrdi da je kontrola uragana bila nacionalni prioritet vlade tokom 1960-ih. godina. Oni su to mogli urade još pre 40 godina", napisao je Pol Džozef Votson 2005. godine.

Američki sekretar odbrane Vilijem Koen izjavio je u aprilu 2007. da se američka vlada "upušta u eko-terorizam putem kojeg može da utiče na klimu, izazivajući zemljotrese i erupcije vulkana pomoću elektromagnetnih talasa".

SAD i Izrael vode tajni rat protiv Irana u poslednjih nekoliko godina. Pored otvorenih pretnji, ove dve zemlje pokušavaju da podriju nuklearne težnje Irana uz pomoć dva sofisticirana virusa "flejm" i "stuksnet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: