Redžepi: Ban pokazuje novu realnost

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi kaže da sutrašnja poseta generalnog sekretara UN Ban Ki Muna Kosovu odslikava novu političku realnost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

20:54

Default images

Redžepi je u izjavi agenciji Beta rekao da Ban Ki Mun posle obilaska svih bivših jugoslovenskih republika dolazi i na Kosovo, kao "novu realnost" bez obzira što Kosovo još nije član svetske organizacije.

Prema njegovim rečima, poseta Ban Ki Muna Kosovu pokazuje da su UN zainteresovane da u celom regionu bude stabilnost i dobra saradnja.

"Misija UNMNIK-a ostala je više virtuelna, kao posrednička misija, koja nema ništa operativno", rekao je Redžepi i dodao da će
verovatno kosovske vlasti tražiti da UN smanje prisustvo pripadnika te misije.

Redzepi je danas sa svojim zamenikom Sašom Rašićem, direktorom Kosovske policije Špendom Mađunijem i njegovim zamenikom Dejanom Jankovićem obišao selo Talinovac kod Uroševca u kojem je ubijeno dvoje Srba povratnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: