HR: Nezapamćena bura na Jadranu

Već nekoliko dana nezapamćena bura otežava život na hrvatskoj obali Jadrana. Vetar pravi probleme i vatrogascima koji pokušavaju da ugase šumske požare.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

23:06

Default images

Putnici koji odlaze sa mora čekaju u kolonama dugim po nekoliko kilometara, jer pojedini putevi blokirani.

Orkanska bura, koja u crikveničkom kraju nije viđena u poslednjih 20 godina, već drugi dan otežava saobraćaj, a požare su vatrogasci uspeli da stave pod kontrolu.

Požar je izbio na crikveničkoj rivijeri, u ranim jutarnjim satima, između mesta Selce i Bribir.

Vatra je strigla i do auto-kampa u Selcu, gde je situacija bila kritična, ali vatrogasci su i tu ukrotili vatru. Međutim, za potpuno gašenje požara potrebni su pogodniji vremenski uslovi, a prema vremenskoj prognozi, bura će se smiriti tek u sredu.

Prema podacima hrvatske Uprave za zaštitu i spasavanje, vatra gori i na području Dalmacije, kod Šibenika. Gorelo je i na Pagu, a požare gasi ukupno 160 hrvatskih vatrogasaca, od kojih je jedan, nažalost, izgubio život.

Zbog jakog vetra u prekidu je i više trajektnih linija prema ostrvima Rab, Pag i Cres, a na auto-putevima se stvaraju kolone duge po nekoliko kilometara.

Zbog bure zatvorena je deonica autoputa Zagreb - Split, a detaljno stanje na putevima kroz Hrvatsku svim vozačima je dostupno na sajtu Hrvatskog auto kluba, hak.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: