Najbolji studenti kreću u Evropu

Na tronedeljno putovanje po Evropi, u organizaciji Evropskog pokreta, večeras će iz Beograda krenuti 70 najboljih studenata iz cele Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2012.

20:15

Default images

Tim povodom je u Aero klubu organizovan koktel, a studentima su dodeljene "InterRail" karte, platne kartice Hipo banke sa džeparcem od 200 evra, Delta generali osiguranje, ISIC studentske kartice i majice "Putujemo u Evropu".

Zamenik predsednika Evropskog pokreta u Srbiji Miško Stevović podsetio je da se projekat sprovodi osmu godinu za redom i da su se svi studenti do sada vratili srećniji i bogatiji za nova iskustva.

"Putovaćete Evropom, sretaće te ljude, upoznaćete i mlade i stare i ubedićete ih da im falimo i da treba što pre da nas prime", rekao je Stevović.

Zamenik ambasadora Austrije u Beogradu Volfgang Vagner rekao je da su podržali projekat jer smatraju da je izuzetno značajan.
Obraćajući se studentima, Vagner je istakao da se stvari menjaju, odnosno da se Evropa i Srbija menjaju, i podsetio da su oni treća generacija koja putuje bez viza jer je vizni režim ukinut, kao i da je danas Srbija kandidat za članstvo EU.

Studenti četvrtih godina ili master studija koji su prošli na konkursu večeras u 22:10 kreću vozom u Berlin koji će biti prva stanica putovanja.

Uz podršku "Robert Boš" Fondacije obezbeđen je trodnevni program u Berlinu - smeštaj, žurka, obilazak grada, svečani prijem i druženje sa studentima iz Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine gde se projekat, takođe, organizuje.

Nakon Berlina, 70 studenata sa svih univerziteta u Srbiji putovaće po evropskim destinacijama ukupno 22 dana, a putovanje će organizovati samostalno.

Za Vanju Bogdanović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu putovanje predstavlja veliki doživljaj. Kaže da je upoznala dosta ljudi i da očekuje dobar provod, a ističe da će na proputovanju obavezno obići Francusku.

Nakon Berlina, Pariz će biti i prva stanica Borjani Pašter sa FON-a. "Očekujem da upoznam mnogo ljudi. Želim da isprobam svoju snalažljivost, odnosno da vidim da li ću se snaći i kakva ću da budem osoba kada je nepoznto oko mene", rekla je Pašter i dodaje da će obići i Bilbao, Lisabon i Rim.

Projekt "Putujemo u Evropu" sprovodi se osmu godinu, a do sada je ukupno 1.170 studenata putovalo zemljama EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: