Milan Pajević umesto Delevićeve?

Saradnik ISAC fonda Milan Pajević na korak je do odluke da bude novi direktor vladine Kancelarije za evropske integracije, piše list "Danas".

Izvor: Danas, Tanjug

Ponedeljak, 23.07.2012.

23:56

Default images

U situaciji kada će budući šef diplomatije biti Ivan Mrkić, Pajević je, prema saznanjima ""Danasa", u dilemi, ali je blizu odluke da prihvati poziciju šefa Kancelarije za evropske integracije.

Prema rečima sagovornika lista, Pajević je pre mesec dana prihvatio da bude na toj poziciji ukoliko Milica Delević, sadašnja direktorka te kancelarije, prihvati mesto šefice diplomatije.

Pajević je otvoreno poručio sastavljačima buduće vlade da će, ukoliko prihvati tu poziciju, na njoj biti samo dok se sprovodi koalicioni sporazum i ispunjavaju obećanja vezana za nastavak reformi i puta u EU, navodi "Danas".

On je bio spreman da sa te pozicije sarađuje i sa Roksandom Ninčić, koja je takođe bila jedan od kandidata za mesto ministra spoljnih poslova, dodaje "Danas".

List podseća da je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u ponedeljak izjavio da nema najave da će Delevićeva otići iz Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije.

"Ja sam mnogo puta razgovarao sa Milicom Delević. Ona je u Kancelariji za evropske integracije i nemam najave da će da je napusti", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Delevićeva je ranije najavila da neće prihvatiti ponudu nove vladajuće većine da preuzme mesto ministra spoljnih poslova u novoj Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: