Mićunović šef poslanika DS-a

Dragoljub Mićunović izabran je za šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije. To je u nedelju uveče odlučio poslanički klub demokrata.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2012.

20:19

Default images

Na sednici kluba, koja je u toku, Mićunović je izabran za predsednika, a razgovara se i o politici koju će ta stranka, kao opoziciona, voditi u aktuelnom sazivu. Mićunovićev zamenik na mestu šefa poslanika DS-a biće Balša Božović, predsednik Demokratske omladine.

Kako je Tanjugu rečeno u DS, Mićunović i Božović izabrani su jednoglasno, u demokratskoj atmosferi.

O kandidatima za potpredsednika Skupštine Srbije iz redova DS-a demokrate će odlučiti sutra, kada bude poznat broj potpredsedničkih mesta u parlamentu.

Poslanički klub koalicije "Izbor za bolji život" fomrirane oko DS imaće 57 poslanika, pošto se od osvojenih 67 poslaničkih mesta na majskim izborima, nedavno odvojio poslanički klub SDPS-a jer je lider te stranke Rasim Lajić ušao u vladu, a predsednica DHSS-a Olgica Batić oformila klub sa poslanicima SPO-a.

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta, kao i radna tela i delegacije biće nastavljena u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: