FBI bez informacija o novom napadu

Američki FBI i Sektor za nacionalnu bezbednost nemaju informacije o postojanju planova da se izvede neki novi napad u bioskopu na teritoriji SAD.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2012.

17:43

Default images

Kako navodi agencija AP, koja je imala uvid u obaveštajni bilten bezbednosnih službi, još nije utvrđen motiv zbog čega je Džejms Holms (24) preksinoć ušao u bioskop u predgrađu Denvera i ubio 12, a ranio više od 50 ljudi.

Policija sada pokušava da uđe u Holmsov stan, koji je miniran eksplozivom, u nadi da bi tu mogla da nađe neke nove dokaze, pošto se on brani ćutanjem.

Poručnica Kasidi Karlson iz policije u Aurori kazala je da je napravljen plan, po kome će biti pokušano da se prekinu žice koje vode do eksplozivnih naprava, ali ako to ne bude moglo u potpunosti da se izvede, biće aktivirane planske eksplozije da bi se ušlo u stan.

Lokalnoj policiji su se pridružili i agenti FBI, a zgrada u kojoj je Holms živeo, kao i sve okolne evakuisane su. Jedanaest povređenih u napadu još se nalaze u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: