Pentagon: Hezbolah napao Burgas

Samoubilački bombaški napad na aerodromu u Bugarskom gradu Burgasu ove nedelje, ima obeležja militanata proiranskog Hezbolaha, rekao je sinoć Pentagona.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2012.

11:07

Default images

Američki department za odbranu nije još zaključio ko stoji iza toga.

Napad na autobus u kome su bili Izraelci na bugarskom aerodromu imao je "neka obeležja Hezbolaha", kazao je novinarima Džordž Litl, sekretar za štampu Pentagona, ali Pentagon "nije u poziciji da donose konačan zaključak", preneli su izraelski mediji.

Međutim, američki obaveštajni izvori, koje je citarao AP, navode da postoji "visok nivo uverenosti" da je ta organizacija izvela napad.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je ranije da je napadač koji je ubio sebe i još šestoro ljudi bio stranac. Sofija istražuje napad uz pomoć stranih obaveštajnih službi, dodao je on, kako prenosi Rojters.

Litl je odbio zahtev da obelodani znakove napada Hezbolaha i kako se može razlikovati od, na primer, napada koji izvodi Al Kaida, a koja nije povezana s Iranom.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je optužio ekstremiste Hezbolaha da su izveli napad na aerodromu u letovalištu Burgas, popularnom odredištu za turiste koji posećuju Crno more. Iran je porekao umešanost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: