Požar stigao do predgrađa Atine

Požari u Grčkoj proširili su se do predgrađa Atine, ali zvaničnici tvrde da je vatra stavljena pod kontrolu i da nema povređenih.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.07.2012.

09:04

Default images

Požar, podstaknut snaznim vetrom, zahvatio je krovove pet kuća u Kerateji, jugoistočnom pregradju grčke prestonice, čiji su stanovnici evakuisani.

Sa vatrenom stihijom borile su se desetine vatrogasaca, koristeći 35 vatrogasnih vozila, pet aviona i dva helikoptera. Pored toga, šumski požar na jugu Peloponeza širi se već drugi dan bez kontrole, iako je izgleda slabljenju.

Grčka se redovno suočava sa požarima u letnjim mesecima. U Grčkoj su još u svežem sećanju razorni požari iz 2007. godine, u kojima je stradalo 65 ljudi, spaljene hiljade hektara šume i obradivih površina, uništena čitava sela i ugroženi arhološki lokaliteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: