Euleks istražuje požar u Žilivodama

Euleks je saopštio da će istražiti šta je izazvalo požar u Žilivodama, na lokaciji na kojoj se traga za posmrtnim ostacima 26 nestalih Srba otetih 1998.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

07:58

Default images

U mešovitom timu, Euleksova kancelarija za tužilaštvo će zajedno sa lokalnim tužiocem istražiti šta je izazvalo požar i utvrditi da li je bio slučajan ili podmetnut, navodi se u saopštenju Euleksa.

Izveštaj će, kako se dodaje, biti izradjen nakon istrage, a zaključci saopšteni. Euleks je, podseća se u sinoćnem saopštenju, nakon požara na lokaciji Žilivode otišao na lice mesta zajedno sa glavnim Okružnim javnim tužiocem u Mitrovici.

Euleks je pokrenuo istragu o velikom požaru koji je za vikend izbio na lokaciji Zzilivode a uzrok tog požara još uvek je nepoznat. Porodice kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji smatraju da je požar koji je izbio na masovnoj grobnici Žilivode kod Obilića podmetnut kako bi bili uništeni dokazi o posmrtnim ostacima 26 nestalih Srba, medu kojima i tela devet rudara ugljenokopa Belaćevac koji su kidnapovani 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: