Požar kod Atine pod kontrolom

Požari u Grčkoj proširili su se do predgrađa Atine. Zvaničnici tvrde da je vatra stavljena pod kontrolu i da nema povređenih.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.07.2012.

22:13

Default images

Požar, podstaknut snažnim vetrom, zahvatio je krovove pet kuća u Kerateji, jugoistočnom pregrađu grčke prestonice, čiji su stanovnici evakuisani.

Sa vatrenom stihijom borile su se desetine vatrogasaca, koristeći 35 vatrogasnih vozila, pet aviona i dva helikoptera.

Grčke vlasti su evakuisale dečji letnji kamp, starački dom i manastir nadomak Atine zbog požara koji je zbrisao obližnju šumu. Prema rečima zvaničnika, 300 dece je evakuisano iz predostrožnosti iz kampa kod Keratee, kao i izvesan broj ljudi iz staračkog doma i manastira.

Grčka vatrogasna brigada je saopštila da su dva čoveka lakše ozleđena u vatrnoj stihiji kod grada Keratea, koji se nalazi na oko 40 kilometara jugoistočno od Atine. Jedan čovek je blago opečen, drugog, koji je motociklista, udario je zapaljeni stub sa električnim vodovima.

Nije jasno šta je tačno izazvalo požar, mada su oni uobičajeni po vrelom, suvom vremenu u letnjim mesecima.

Pored toga, šumski požar na jugu Peloponeza širi se već drugi dan bez kontrole, navode mediji.

Grčka se redovno suočava sa požarima u letnjim mesecima. U Grčkoj su još u svežem sećanju razorni požari iz 2007. godine, u kojima je stradalo 65 ljudi, spaljene hiljade hektara šume i obradivih površina, uništena čitava sela i ugroženi arhološki lokaliteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: