Tijanić ipak ostaje direktor RTS

Jedno od predizbornih obećanja lidera SNS da će smeniti Aleksandra Tijanića, direktora RTS, najverovatnije neće biti ispunjeno, piše Blic.

Izvor: Blic

Četvrtak, 19.07.2012.

08:04

Default images

Aleksandar Vučić, v.d. predsednika SNS, dogovorio se sa Tijanićem da do kraja mandata ostane na funkciji direktora javnog servisa, navodi Blic.

Sam Tijanić nije želeo ni da je potvrdi ni da je demantuje. On u izjavi za list kaže da će verovatno poslednji saznati da li će biti smenjen ili ne i to iz medija.

"Mandat mi traje još godinu i po dana. O meni odlučuje Upravni odbor RTS, a o njegovoj sudbini Republička radiodifuzna agencija. Treba pitati RRA da li postoje inicijative za moju ili smenu članova UO", navodi Tijanić.

U SNS takođe nisu hteli da komentarišu da li je dogovoreno da na čelu RTS ostane aktuelni direktor.

Tijanić je na funkciju direktora nacionalne televizije došao 2004, za vreme vlade Vojislava Koštunice. Posle izbora 2008, pričalo se da će s formiranjem nove vlade biti postavljen i novi direktor RTS, ali to se nije dogodilo. Iako je najavljivao da neće ponovo konkurisati za prvog čoveka RTS, ponovo je izabran na tu funkciju 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: