"Nema podrške rezoluciji o Siriji"

Rusija neće dozvoliti da se u Savetu bezbednosti UN usvoji rezolucija koja bi značila podršku svetske organizacije "revoluciji" u Siriji, kaže Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

15:34

Default images

Ruski ministar spoljnih poslova je dodao da su sirijski pobunjenici označili sadašnje borbe koje se vode u toj zemlji kao "odlučujuće".

"Da bi umirili opoziciju, neki od naših partnera je ohrabruju", rekao je Lavrov i naglasio da se sada, po rečima opozicije, vodi "bitka za glavni grad", "odlučujuća borba".

"U tom kontekstu usvajanje (zapadne) rezolucije predstavljao bi direktnu podršku revolucionarnom pokretu. Ako se radi o revoluciji, UN nema nikakve veze sa tim", rekao je Lavrov novinarima na margini sastanka u Kremlju između ruskog predsednika Vladimira Putina i premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Lavrov je rekao da Moskva ne može da prihvati poglavlje sedam i sankcije, što se odnosi na odredbi u Povelji UN na kojoj se zasniva rezolucija koju su evropske zemlje i SAD podnele Savetu bezbednosti i koja predviđa pretnju sankcijama, odnosno pribegavanje sili.

Erdogan je danas u poseti Moskvi. Njegovi razgovori sa ruskim predsednikom Putinom počeli su danas u Kremlju kada se u Damasku dogodio samoubilački bombaški atentat u kojem su poginuli ministar odbrane i zamenik ministra, zet predsednika Bašara al Asada, a nekoliko zvaničnika je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: