Lokalizovan i požar kod Sutomora

Lokalizovan požar u Sutomoru, u naselju Brca, iznad hotelskog kompleksa "Korali". Vatrogasci sinoć ugasili i požar u podnožju Gorice, u centru Podgorice.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 17.07.2012.

08:21

Default images

Pod kontrolom su i požari kod Mojkovca i na Žabljaku. Požar u šumi pored KAP-a, prema rečima komandira Službe zaštite Radomira Pješčića, bio je podmetnut.

S obzirom da se vrućine nastavljaju, kao i da vetar neće prestati sve do četvrtka, u Crnoj Gori se strahuje od novih požara.

Sektor za civilnu zaštitu i vanredne situacije crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova već namerava da Vladi predloži aktiviranje određenih mera "pune operativne pripravnosti" radi spremnosti za eventualno nove velike požare.

Vatrogasna jedinica glavnog grada Crne Gore saopštila je da trenutno nema aktivnih požara na području Podgorice. Vatrogasci su, međutim, u punoj pripravnosti, jer zbog jakog vetra vatra može da ponovo bukne na starim zgarištima, ili da se rasplamsa na nekoj novoj lokaciji. Vetar može varnicu da odnese sasvim daleko od požara koji još tinjaju, naveli su vatrogasci.

Požar u Sutomoru u naselju Brca, u jednom momentu, tokom protekle noći, zapretio je i hotelskom kompleksu "Korali", prenose mediji u Baru. Prema nekim informacijama, bilo je i evakuacije turista na sutomorsku plažu.

Vatra još nije sasvim ugašena ni u kanjonu Tare, gde već nekoliko dana vatrogasci vode pravu bitku da spasu prirodni rezervat crnog bora, na lokalitetu Crna Poda, uz magistralu, između Mojkovca i Žabljaka. Ta saobraćajnica je već duže zatvorena, jer se zbog vatre na strmim padinama na put stalno obrušavaju stene i sagorela stabla.

Vatrogasci su uspeli da noćas, oko ponoći, spasu od vatrene stihije kuće u podnožju Gorice, kao i rezidencijalne zgrade ambasada nekih evropskih zemalja. Vatra se bila najviše približila slovenačkoj ambasadi. Vatrogasci su dežurali čitave noći i sada je sve pod kontrolom, prenose podgoričke "Vijesti".

Požar u podnožju Gorice je izbio oko 21.30 sati iznad Atinske ulice, a potom se proširio i na vrh brda. Uzrok požara je niskonaponski kabl koji je pao, saopštila je podgorička Služba zaštite.

Vatra se širila neverovatnom brzinom zbog jakog vetra i pretila kućama meštana, britanskoj, francuskoj, grčkoj, rumunskoj i slovenačkoj ambasadi, te rezidencijama ambasadora više evropskih zemalja.

U jednom trenutku postojala je opasnost da vatra zahvati i Vilu Gorica, a vatrena stihija se približila i zgradi u kojoj živi predsednik Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović.

Iako je vatra pretila i kućama i ambasadama, vatrogascima, kojima je u pomoć pritekla i vojska, bilo je potrebno manje od dva sata da smire vatru.

Oko ambasada su sada samo ostaci izgorelog rastinja i oštar miris dima podseća na sinoćnji požar. Na terenu nema više vatrogasaca, a institucije koje su bile ugrožene još nisu počele sa radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: