Nastavljeno iskopavanje u Žilivodi

Komisija kosovske vlade za nestale osobe saopštila je da je nakon gašenja požara na lokaciji Žilivode nastavljeno iskopavanju u potrazi za masovnom grobnicom.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

17:53

Default images

"Nakon što je ugašen požar koji je zadnjih dana zahvatio ležišta uglja na području na kojem se obavljaju istražna iskopavanja u cilju pronalaženja posmrtnih ostataka, danas su nastavljeni radovi prema planu vladine komisije za nestale osobe i eksperata Euleksa", kaže se u saopštenju.

Ovim povodom, predsednik komisije za nestale osobe, Prenk Đetaj, posetio je mesto radova i zahvalio se pripadnicima inženjerskog bataljona Kosovskih zaštitnih snaga, pripadnicima Kosovske policije u Vučitrnu i vatrogasnoj jednici ovog gradića za njihovu intervenciju na gašenju požara na lokalitetu na kojem se obavljaju radovi.

On je rekao da je kosovska vlada odlučna da nastavi sa maksimalnim angažovanjem na utvrđivanju sudbine lica nestalih tokom rata.

Vladina komisija je saopštila da je od policijske stanice u Vučitrnu dobila detaljan izveštaj o požaru na lokaciji Žilivoda, ali detalji ovog izveštaja nisu objavljeni.

Predstavnici Misije EU na Kosovu saopštili su ranije danas da uzroci požara na lokaciji Zzilivode kod Obilića, gde se pretpostavlja da se nalaze ostaci tela nekih od nestalih kosovskih Srba, još nisu utvrđeni i da je Euleks pokrenuo istragu.

Lokalitet na kojem Euleksovo Odeljenje sudske medicine vrši iskopavanje u potrazi za navodnom masovnom grobnicom zahvatio je juče veliki požar, a zid visine 12 metara bio je zahvaćen plamenom.

Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i vatrogasnih jedinica iz Vučitrna izašli su na lice mesta zajedno sa Inženjerskim bataljonom KBS-a, u koordinaciji sa Euleksom obavili gašenje požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: