URS:DS preko tajkuna kupio Politiku

URS Mlađana Dinkića je saopštio da iza javnosti nepoznate kompanije “Ist medija grup“ koja je kupila 50 odsto "Politike" stoji Demokratska stranka.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

17:25

Default images

URS u saopštenju piše da DS u poslednjim danima svoje vladavine pokušava da obezbedi totalnu partijsku kontrolu medija u Srbiji i izazove haos u javnim finansijama. Ova stranka pita odlazeću vlast da li iza kupovine Vacovog udela "Politike" stoji potredsednik DS-a Dušan Petrović kao i finansijeri te stranke.

U ovoj stranci se pitaju kako je moguće da pod velom najstrože tajne neko kupi medij poput “Politike”, a da javnost o tome nije obaveštena?

"Ko su novi vlasnici “Politike” i da li je tačno da je reč o potpredsedniku DS Dušanu Petroviću i sa njim povezanim licima, tajkunom i jednim od finansijera DS Miroslavom Bogićevićem i njegovim saradnikom Urošem Stefanovićem, koji je direktor moskovske firme "Ist medija grup“?", saopštava URS i dodaje da najoštrije osuđuje pokušaj DS da preko svog potpredsednika i njemu bliskih tajkuna u potpunosti zagospodari medijima u Srbiji.

Stranka Mlađana Dinkića dodaje da je netransparentna promena vlasnika najstarije novinske kuće u Srbiji koja se odigrala preko noći i bez znanja javnosti, jedan od najjačih udaraca slobodi medija u Srbiji.

Kao i njihov novi koalicioni partner SNS, i URS smatra da je neophodno da nadležni državni organi u najkraćem roku javnosti predoče informaciju ko stoji iza moskovske kompanije ‘Ist medija grup’ i kako je preko noći izvršena promena vlasništva ’Politike’, novinske kuće u kojoj država ima 50 odsto udela.

URS pita Demokratsku stranku i zašto kako navode "pokušava da izazove haos u javnim finansijama i insistira da se na poslednjoj, i to telefonskoj, sednici aktuelne vlade donese odluka o isplati više miliona evra ’Dunavu’ i to na računu u Zvečanu, na Kosovu, gde nije moguće izvršiti kontrolu gde i kome taj novac odlazi".

List "Politika" od ponedeljka 16. jula 2012. godine ima novog vlasnika nakon što je 50 odsto udela u toj kompaniji od nemačke grupacije VAC kupila firma "Ist medija grup" registrovana u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: