Širom Italije gori 33 požara

Širom centralne i južne Italije i na dva velika ostrva, Siciliji i Sardiniji gde je nedeljama velika vrućina, gore 33 požara.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.07.2012.

23:00

Default images

Najdramatičnija situacija je u regionu San Teodoro, na Sardiniji, gde su eksplozijom rezervoara u gradu Badualga, povredjena četiri vatrogasca.

Oko 500 ljudi evakuisano je danas iz sela i hotela na Sardiniji zbog velikih požara, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Angažovana su četiri vatrogasna aviona jer su dva glavna puta zatvorena zbog vatre i dima. Požari, od kojih su neki očigledno podmetnuti, su širom Sardinije, a raspiruje ih vetar brzine veće od 40 km/h.

Na Siciliji, požar koji je uništio svu vegetaciju na planini Kućio, kraj Palerma, zaustavljen je posle tri dana, ali ne i ugašen, a u Lipari su gore stogodišnji maslinjaci.

Za druge velike požare su angažovani značajni resursi - vatrogasni avioni, helikopteri, desetine vatrogasaca, u regionima Kastelamare del Golfo i Gargano. Požarima su pogodjena i druga područja centralne i južne Italije -Abruco i Molize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: