Vujanović dobio slatkiše od Turske

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa da je od početka godine dobio 16 poklona od kolega iz drugih država.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2012.

19:51

Default images

Među poklonima se nalazi i kutija za slatkiše.

Taj nesvakidašnji protokolarni poklon, šef crnogorske države primio je od novoimenovanog ambasadora Turske Mehmeta Nijazi Tanljira, prilikom predaje akreditiva, pišu podgoričke "Vijesti".

Od predsednika Malte, Vujanović je dobio umetničku sliku, a od delegacije nemačkih parlamentaraca porcelanski tanjir.

Islamska zajednica Bosne i Hercegovine mu je poklonila reljef u bakru, a predsednik Italije Djordjo Napolitano monografiju o toj zemlji. Vujanović je četiri monografije dobio i od predsednika Srbije, ali i od predsednika Azerbejdžana, koji ga je darovao i knjigom o azerbejdžanskim muzičkim instrumentima.

Od gradonačelnika turskog grada Izmir, Vujanović je dobio mali hram u crvenoj kutiji, a od ministra Azerbejdžana okrugli tanjir sa muškarcem i ženom na slici.

Porculanski tanjir šef crnogorske države je dobio na dar takodje od Azerbejdžanca Nizamija Gancavi Iksamsa, goblen od kineskog funkcionera, a umetničku sliku od predsednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsednik Bugarske Georgi Parvanov ga je, kako se navodi, darivao kutijom koja ima osam zlatnih aplikacija, a ministar inostranih poslova Kipra poklonio mu je šupljikavu porcelansku činiju.

Od predsednika Makedonije Djordja Ivanova, Vujanović je dobio uramljeni mozaik, a od ministra Kipra srebrni list na drvenoj podlozi. Srebrnu figuru cara Konstantina velikog dobio je od grada Niša, dok ga je ambasador Madjarske darivao okruglom tacnom sa pet šoljica i čajnikom.

Od Američkog paviljona na EXPO Šangaj na dar je dobio kineski mozaik u crvenoj kutiji, dok je slika Sarajeva u bronzi registrovana od nepoznatog poklonodavca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: