Krijumčario Somalce u Hrvatsku?

Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je uhapšen 22-godišnji državljanin Srbije zbog prebacivanja četvorice Somalaca preko granice Hrvatske.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2012.

15:24

Default images

Srpski državljanin, uz krivičnu prijavu priveden kod nadzornika vukovarsko-sremske policijske uprave, zbog sumnje da je izvršio krivično delo protivzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Četvorica Somalaca nalazila su se u putničkom automobilu "ford fokus" sa srpskim registarskim tablicama kojim je upravljao srpski državljanin a vozilo su juče uočili pripadnici policije u blizini mesta Apševci.

Posle pokušaja zaustavljanja, vozač je ubrzao pa su ga policajci zaustavili u mestu Lipovac, navodi se na sajtu Vukovarsko-sremske uprave hrvatske policije.

Izvršen je pregled vozila i na zadnjem sedištu zatečena četvorica državljana Somalije, za koje je kasnije utvrdjeno da su nelegalno prešli granicu Hrvatske, zbog čega će biti readmisijski vraćeni u Srbiju, iz koje su pokušali nezakonito da predju u Hrvatsku.

Prema podacima Vukovarsko-sremske policijske uprave, ove godine do 8. jula u nelegalnom prelasku državne granice sprečeno je 370 stranih državljana, od kojih su najveći broj njih iz Avganistana (112), Alžira (38) i Somalije (37).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: