Parada ponosa 2012 će se održati

Jedan od organizatora Parade ponosa 2012. Boban Stojanović kaže da dobijaju sve veću podršku što ih ohrabruje da će ove godine Parada biti konačno i održana.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2012.

23:44

Default images

Stojanović je na tribini u okviru festivala Egzit (Exit) rekao da Paradom ponosa žele da razbiju strah LGBT čiji su pripadnici još uplašeni i pognute glave na ulicama gradova Srbije.

Reditelj Stevan Filipović rekao je da su političari poput lidera SPS Ivice Dačića i lidera SNS Aleksandra Vučića "licemerni" kada kažu da podržavaju paradu ponosa.

"To su ljudi čije biografije ne mogu da se 'operu'. Oni su otvoreno podržavali nasilje i zločine, i preko toga ne smemo da predjemo", smatra Filipović.

Pevačica Marina Perazić je kazala da često nastupa u "gej klubovima" i da se tada oseća "fantastično".

"Radije nastupam po 'gej', nego po 'strejt klubovima' jer me u 'gej klubovima' ne posmatraju kao objekat, nego kao ličnost", ocenila je Perazić.

Glumica Srna Lango ocenila je da se u Srbiji mržnja "zapatila kao zgodan hobi" i ukazala da LGBT osobe postoje od kako postoji svet, nisu nikakvi "svemirci".

Aktivista za ljudska prava Goran Miletić rekao je da se svuda u zemljama Evropske unije održava Parada ponosa, a ove godine će prvi put biti na Kipru.

Organizatori tribine delili su posetiocima Egzit festivala letke "Prajd, normalno" na srpskom i engleskom i zastavice u duginim bojama na kojima na engleskom piše "Ljubav, vera, nada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: